Roergebakken kip metolijven

Roergebakken kip metolijven

Roergebakken kip metolijven

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
10 groene en 10 zwarte olijven zonder pit
250 gr kipfilet
3 eetlepels olijfolie
zout, peper
1 theelepel tijm
2 dl gezeefde tomaten
1 eetlepel kappertjes

Bereiden


Pel en snipper de ui.
Pel het teentje knoflook en snijd het in dunne plakjes.
Halveer de olijven.
Snijd de kip in stukjes.
Bestrooi de kip met zout, peper en de tijm.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook
± 2 minuten.
Voeg de stukjes kip toe en roerbak alles ± 3 minuten.
Voeg de olijven en de gezeefde tomaten toe en verhit het mengsel nog
± 3
minuten.
Breng het op smaak met zout en peper.
Strooi de kappertjes erover.
Serveer met een gemengde salade en harde broodjes.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus